Aktuellt

 • Bojan på Burger King!

  Gratis Bojanbok!

  Under våren 2024 får du en GRATIS Bojanbok tillsammans med barnmenyn på Burger King. Det är vårt sätt att sprida bra barnlitteratur till fler.


 • Bojans ABC

  Gratis ABC-plansch

  Skriv ut Bojans egen ABC-plansch till bokhyllan, klassrummet, biblioteket eller kylskåpet därhemma. Roligaste sättet att lära sig bokstäver och ord! Ladda ner och skriv ut genom att klicka här.


 • Nya Bojanboken gratis till alla förskolor!

  Bojan och tunnelbanan

  Nya Bojanboken Bojan och tunnelbanan handlar om hur man bygger tunnar och är gjord i samarbete med Svenska Bergteknikföreningen. De gör en läsinsats och delar ut boken gratis till alla förskolor! Till och med frakten är gratis! Beställ före den 26 april 2021 här! • Nordisk barnbokskonferens

  Här föddes föreläsningen Johans Läspepp!

  På Nordisk Barnbokskonferens 2019 hade jag äran att få äntra stora scenen i det fantastiska kulturhuset i Stavanger. Lyssna på snacket i en podcast hos NBBK i Norge. Klicka här!


 • Johan bygger tunnelbana

  Nu är filmen om hur man bygger tunnelbana klar.

  För barn och familjer. Producerad av Region Stockholm.


 • Johans läspepp!

  Jag fortsätter att läsinspirera! På mina föreläsningar och inspirationsträffar för vuxna berättar jag om mina erfarenheter som läsambassadör och visar inspirerande filmer från läsprojekt runt om i landet. Jag sprider läspepp och visar hur vi alla på ett enkelt sätt kan sprida läsglädje till vår omgivning, både till vuxna och barn. Allt under mottot ”Läsambassadörer är vi allihopa”.

  Se mer om detta på Instagram  @johan.anderblad och @lasambassadoren


 • Nu är jag Läsambassadör!

  Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke presenterade Sveriges nya läsambassadör på Kulturrådets Ung scen på Bokmässan 2017.

  Under 2017-2019 kommer jag som läsambassadör att medverka i olika läsfrämjande sammanhang. Bland annat kommer jag att möta ett antal personer som på olika sätt ägnar sig åt att sprida lust till läsning och litteratur. Dessa möten kommer jag att filma och sprida i sociala medier under hashtaggen
  #läsambassadörencheckarin.

  Följ på Instagram @lasambassadoren.

  Här kan du läsa mer om vad en läsambassadör gör på Kulturrådets hemsida.