Vad jag gör

Läsambassadör 2017-2019.

På bokmässan 2017 utsågs jag till läsambassadör av kultur- och
demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Följ på Instagram @lasambassadoren

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke presenterade Sveriges nya läsambassadör på Kulturrådets Ung scen på Bokmässan 2017. Läsambassadören ska de närmaste två åren arbeta för att ge alla, oavsett bakgrund, lika möjligheter att nå litteraturen. “Läsambassadören checkar in” blir ledmotivet!


Bojanböckerna

Både fakta och saga.

Allt på en lagaom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Djuplodande och verklighetsbaserat utan att vara för långt för att högläsas om och om igen!

Läs mer om mina böcker här och se var du kan hitta dem!


Bondgården

Bondgården Säsong 2.
Länk: Bondgården, SVT

I femton program får vi följa bonden Åse Pettersson Borg när hon arbetar med allt från vårbruket till höstplöjningen. Och däremellan träffar vi kor, kalvar, får, kaniner och kattungar.


Hundjobb i Skottland

Regi och produktion. Dokumentär för SVT.

Det är lamningstider på de skotska hedarna. I dokumentären får vi följa med den svenska kennelflickan Alex Fyhr när hon reser till Skottland för att arbeta med vallhundar på en fårfarm. Här träffar hon Mosse Magnusson, sjufaldig svensk mästare i vallning, och lär sig mer om hur man vallar får och hjälper lamm att överleva i det hårda klimatet.

Alex Fyhr älskar hundar och sedan hon skaffade bordercollie har vallning blivit hennes stora intresse. Alex provade vallning på olika fårgårdar i Sverige, men när hon fick höra talas om att det fanns en plats ledig som kennelflicka på en gård i Skottland nappade hon direkt. Gården drivs av ett svenskt par, Mosse och Lotta Magnusson.


Skräp

Regi, foto, klipp och produktion.
Länk: Skräp, SVT

Vad händer egentligen med allt skräp som vi lämnar till återvinningen? Johan Anderblad tar med sig videokameran och ger sig ut för att ta reda på svaret.


Staden

Regi och produktion.
Länk: Staden, SVT 

Johan Anderblad tar reda på hur det fungerar i en stad


Johans Fordon

Idé, produktion och programledare.
Länk: Johans fordon, SVT.

Johan Anderblad undersöker fordon som jobbar. Vi tittar närmare på tre bra saker med varje fordon.